Ondernemers over Zakenvriendin

Zakenvriendin = Jacomijn Stekelenburg

Martine Keukenkamp

Chaos
Toen ik bij Jacomijn kwam, voelde ik me alsof ik aan het verzuipen was. Ik was met zoveel dingen tegelijkertijd bezig dat ik niet meer wist wat ik als eerste moest doen. Ik had behoefte om overzicht krijgen en duidelijkheid over de volgende stap. Ik wilde van chaos naar duidelijkheid.

Vol vertrouwen
Jacomijn heeft binnen één sessie duidelijkheid geschept over waar mijn prioriteiten moeten liggen en ze heeft me letterlijk en figuurlijk weer lucht gegeven om te ademen.  Ik realiseerde mij: Alles is er al, ik moet het alleen nog in goede banen zien te leiden. Stapje terug genomen en niet meer alles tegelijk willen doen. Ik kreeg rust, ruimte en lucht om weer vol vertrouwen door te gaan.

Persoonlijk, professioneel en kundig
Jacomijn is een heel fijn klankbord, denkt echt met je mee en is ook nog eens een heel fijn mens. Ik heb haar hulp ervaren als heel fijn: Persoonlijk, professioneel en kundig. Dank je wel Jacomijn!
Martine Keukenkamp, Ayurveda en lifestyle coach

Miriam Hekker

Verbeterde versie
Jacomijn heeft het talent om snel tot de kern te komen om vervolgens op hoog inhoudelijk niveau aanbevelingen te doen - ongeacht de branche waarin een ondernemer werkzaam is. Je kunt daarna niet alleen verder, maar ook nog eens met een verbeterde versie.

Scherpe visie
Jacomijn verrast me keer op keer door haar scherpe visie en stevig onderbouwde, to-the-point feedback. Ontzettend waardevol! Ik kan Jacomijn van harte aanbevelen.

Miriam Hekker, Coach en eigenaar bij Buro Peper

 

Bernadette Bekkers

Meer energie

Ik merkte dat ik met veel passie en enthousiasme aan het ondernemen was, maar ik had het gevoel dat veel energie verloren ging. Daarbij merkte ik dat ik een veelheid aan creatieve ideeën heb, die ik steeds maar half uitvoerde. Ik heb Jacomijn om hulp gevraagd zodat ik met meer energie meer waarde voor mijn klanten zou kunnen bieden.

Nog harder gaan rennen
Ik heb gekozen voor het 'Succestraject'. Ik wilde bereiken dat ik meer stabiliteit in mijn energie zou merken en zonder perse harder te werken toch meer kon bieden aan mijn klanten. Ik merkte dat ik de neiging had om net als de meeste zorgprofessionals nog harder te gaan rennen, waardoor ik uiteindelijk minder bereikte. Daarbij wilde ik ondanks deze grote passie ook meer quality-time met mijn kinderen en man doorbrengen, en mijn vrijwilligerswerk blijven doen.

Meer focus
Jacomijn heeft na het intakegesprek en een talentenanalyse samen stappen uitgewerkt die me dagelijks direct hielpen. Jacomijn weet op positieve wijze vragen te stellen, waardoor ik meer focus kon krijgen op wat me wel energie geeft en wat niet. Maar vooral ook op de volgorde van mijn acties. Zo was ik bijvoorbeeld veel bezig om zichtbaar te zijn op social media, terwijl ik merkte dat de 'schermpjes' me energie kostte. Dat wat me energie geeft (zoals meer in gesprek met anderen, samenwerken, sparren over ideeën, buitenlucht) doe ik nu bewust meer.

Super trots
Na enkele maanden twijfelde ik of ik wel op de goede weg zat. Zo gaat dat natuurlijk met leren, tenminste wel bij mij. Echter door de wekelijkse update (over mijn successen, uitdagingen en vragen), kwam ik er achter dat ik super trots was. Ik had namelijk een 2e intensieve traject gestart, (normaal deed ik er 1 tegelijk), de avond4daagse met de kinderen gewandeld, 'eigen tijd' kunnen nemen EN een mooie avond voor de wijk voorbereidt. 3x Zoveel als ik normaal bedacht zou hebben.

Het beste uit jezelf en je bedrijf

Jacomijn is het type businesscoach die ook nog eens heel graag praktisch meedenkt, waardoor mijn website nu staat als een huis en eindelijk is toegespitst op mijn klant en een helder aanbod. Daarnaast is ze ook een businesscoach die de verantwoordelijkheid weet te laten bij de ondernemer, terwijl ze door het bespreken van verwachtingen, mee te leven en de juiste vragen stellen, je goed kan stimuleren het beste uit jezelf en je bedrijf te halen. Precies zoals dat bij jou past. 

 

Mijn vrijheid als ondernemer
Als ik de hulp van Jacomijn niet had ingeroepen, zou ik minder vertrouwen hebben gehad in mijn eigen kunnen en harder zijn blijven werken. Ik ben iemand die graag de controle op zich neemt en alles goed voor wil bereiden. In gesprek met klanten heb ik ervaren dat ik in een spontaan gesprek heel eenvoudig mijn meerwaarde kan aangeven, waar mensen graag voor willen betalen. Zonder geforceerde voorbereiding, maar wel met focus op wat ik wel of niet wil doen heb ik nu een opdracht voor langere termijn. Voor mijn vrijheid als ondernemer heb ik het eindresultaat kunnen afspreken, terwijl ik toch per kwartaal kan bepalen waar ik mijn energie aan ga besteden en op welke manier. Heerlijk! 

Bernadette Bekkers, Specialist ouderenzorg Brabant en 'Puur Verbinding' teamcoach

 

Kim Marivoet

Zelf niet gezien
Ik wilde graag een website review van Jacomijn om te kijken of ik duidelijk was in mijn communicatie naar mijn ideale klant. Toen ik haar videobericht bekeek en beluisterde, moest ik af en toe lachen.
Ze haalde er dingen uit die ik zelf niet gezien had, maar op een toffe manier. Jacomijn heeft haar bedrijfsnaam goed gekozen, want het leek inderdaad of ik feedback kreeg van een vriendin.

Focus nu beter
Ik hoorde van haar waar het op stond, maar op een toffe, lieve manier. Ik kreeg waardevolle inzichten aangaande mijn ideale klant. Ik heb nog geen actie ondernomen, maar dat wordt snel ingepland. Mijn website zal nog beter zijn afgestemd op mijn ideale klant en ik heb ook een paar belangrijke knopen doorgehakt waardoor mijn focus nu beter is. 

 

Sneller knopen doorgehakt
Jacomijn is down-to-earth, eerlijk, recht voor de raap en dit op een manier waar ik enthousiast van word, ik kan dit namelijk niet van iedereen appreciëren - haha. Er kwamen een paar dingen goed bij me binnen waardoor ik sneller knopen heb doorgehakt. Ik vond het een sterk traject en een aangename communicatie. Jacomijn gaat echt een stapje verder voor haar klanten en dat kan ik alleen maar toejuichen. 


Met tranen in mijn ogen
Ze heeft ook inzicht gegeven in mijn talenten, ik zat echt met tranen in mijn ogen te luisteren. Dit zorgde toch wel weer voor een liefdevolle schop onder mijn kont en een bevestiging dat ik op de juiste weg ben. Dat had ik net even nodig op dat moment, dus daar was ik heel blij mee! Ook dat 'significantie' zo belangrijk voor me was, daar schrok ik eerst van, maar als ik er verder over nadenk, klopt dit eigenlijk helemaal.  Niet alleen voor mezelf, maar ik kan het inderdaad ook erg appreciëren bij anderen. Top! Dank je wel!
Kim Marivoet, Personal brand fotografie

 

Anoniem

Actiestand
De reden om bij Zakenvriendin met 'Jouw Succestraject' te starten, ontstond uit mijn behoefte om veel praktischer en met meer focus te willen werken. En meer in de actiestand te willen komen als ondernemer.

Business in de versnelling
Dit traject heeft mij de volgende inzichten gegeven: Dat ik met praktische hulp van anderen mijn business in de versnelling breng. Dat focus op het sneller doorhakken van knopen en korte termijn acties belangrijk zijn. Dat ik mag vertrouwen op mijn talenten. En dat die heel goed passen bij mijn aanbod. Dat ik het beter simpel kan houden. Dat ondernemen vooral dingen uitproberen is en continue bijschaven. En dat mijn aanbod in potentie heel veel commerciële waarde heeft. 

Gegroeid in mij mindset
Inmiddels heb ik meer focus gekregen en zie ik kansen om mijn verdienmodel te verbeteren. Ik ben gegroeid in mijn mindset om te performen als ondernemer: Ik voel meer vertrouwen en ben relaxter. Mijn website communiceert beter de worsteling van mijn klanten. Als ik dit traject niet had doorlopen, dan was ik mij minder bewust geweest van mijn valkuilen en talenten als ondernemer. Voorbeeld: Ik kan goed improviseren, maar de keerzijde daarvan is dat dit tot verlies van focus kan leiden. Ook was mijn verdienmodel niet optimaal geweest.

Snel en praktisch
Jacomijn speelde snel en praktisch in op mijn behoefte. En wist me door het traject heen te verassen met hele praktische steun en soms juist ook strategische ideeën. Jacomijn is een hele fijne 'mental coach', ze gaf me vertrouwen en dankzij haar humor was het bovendien ook nog een super relaxt en ontspannen traject :)) 

Anoniem, Mental coach voor professionals

Elzelien da Mota

Ideale klant
Ik had twijfels over mijn bestaande bedrijfsnaam, mijn pitch, mijn ideale klant... En ik wilde graag tips om mijn site goed op te bouwen. Ik wist niet of ik ook nieuwsbrieven moest gaan schrijven of het alleen bij bloggen laten.


Steun in de rug
Jacomijn is behulpzaam, vriendelijk, geduldig, grappig en zegt waar het op staat op een lieve manier. Ze is een steun in de rug en precies wat een zelfstandig ondernemer nodig heeft. Of je nu je bedrijf aan het opstarten bent óf dat je al langer bezig bent, Jacomijn heeft altijd bruikbare tips en adviezen.


Geen twijfels meer
Over mijn bedrijfsnaam had ik meteen geen twijfels meer: Mijn achternaam natuurlijk! De door Jacomijn georganiseerde 'Power Pitch challenge' was een heel goede schop onder de kont. Ik wilde daar persé aan meedoen. Mijn ideale klant heb ik nu duidelijk voor ogen. Door de sitescans van Jacomijn met feedback voor collega-ondernemers, heb ik heel veel van deze tips meteen kunnen toepassen in mijn eigen website.

Het begint te lopen!
En ook mijn laatste twijfel over nieuwsbrieven en blogs is weg. Alles onder één noemer benoemen op de website, zo hou ik het leuk en simpel voor mezelf én voor mijn klanten. Top! Dit is het begin van een (eindelijk) professioneel bedrijf.  (Ben ondertussen behoorlijk druk, het begint te lopen!!)
Bedankt voor alles!
Elzelien da Mota, Portugese les voor beginners en gevorderden

 

Ninke van der Leck

Heeft alles in huis

Jacomijn heeft alles in huis om ondernemers te ondersteunen om groeistrategieën toe te passen in hun bedrijf. Ze geeft heldere feedback en dankzij haar creatieve insteek weet ze ondernemers steeds weer uit te dagen door te groeien.
Ninke van der Leck, Businesscoach en ondernemer

Mariella serra

Worstelde met mijn niche

Voordat ik met Jacomijn ging werken, worstelde ik met mijn niche. Ik was toe aan iets anders en voelde me vaak moe en werkte heel hard. Ik dacht dat het aan het ondernemen lag. Maar als ik met Jacomijn spreek kom ik er altijd weer met positieve energie uit. Er zijn niet veel mensen die zo gedreven over ondernemen zijn als zij. Ze zet haar creativiteit in om ondernemers te coachen die vastlopen met hun bedrijf.


Transformeert
Ondernemers die nog veel te vage taal kiezen in hun communicatie naar buiten toe waardoor ze geen klanten aantrekken en hun bedrijf niet van de grond krijgen: Jacomijn transformeert die vage taal in een concrete en wervende boodschap. 

Ondernemen met plezier
En ze is zo goed in het aanzetten tot actie. Door ondernemers te inspireren of door middel van het verhelderen van hun situatie en de kansen die er zijn voor groei. Groei qua omzet, maar ook hoe je kan ondernemen met plezier. En er zijn ook niet veel mensen die er zo veel energie uithalen als je echt successen behaalt. Jacomijn is steeds oprecht blij voor mij als ik stappen maak en vooruitgang boek. Ze stimuleert mij om het beste uit mijzelf te halen. Ze schud daarbij ook nog eens zo een paar originele en innovatieve ideeën uit haar mouw en die is ook nog op maat gemaakt. 

Omzet verdubbelen
Ik zie haar dat ook bij andere (top) ondernemers doen die ze (zonder dat ze het doorheeft) ontelbare waarde aan ideeën en know how geeft. Waardoor ze hun business naar een hoger level kunnen tillen. Dat doet ze op zo'n manier dat je het ook meteen van haar aanneemt. 
Ze is een leider in innovatieve strategische ideeën op het gebied van ondernemen waarop ze jou snel aanzet tot actie en jou andere manieren laat zien hoe jij je omzet kan verdubbelen. Dat heeft ze bij mij ook gedaan. En hoe je je focus vindt. 

Passie is wakker
Mij heeft Jacomijn geholpen een lucratieve niche te vinden, ik sta weer in alignement en mijn passie is wakker gemaakt. Ik kan dan ook iedereen aanraden sessies te boeken, het kan je omzet verdubbelen en is het zoveel meer dan waard. Dankjewel Jacomijn! 
Mariella Serra, Talent academy voor vrouwen

Joyce Kooijman

Wél in staat om breder te kijken
Hier liep ik al een tijdje tegenaan: Wie coacht de businesscoach? Ik ken verschillende online businesscoaches persoonlijk en wist dat zij de kwaliteiten niet hebben om mij verder te helpen. Wie is er wél in staat om breder te kijken dan de cliché online businessformats? 


Blinde vlekken scherp

Dat is Jacomijn. Tijdens een 1-op-1 sessie wist ze in no time mijn blinde vlekken scherp te krijgen en me nieuwe ideeën te geven voor mijn aanbod die ik direct kan doorvoeren. Als je op zoek bent naar een businesscoach die oprecht met jouw bedrijf meedenkt, dan moet je Jacomijn hebben. 
Joyce Kooijman, ondernemerscoach voor ZZP en MKB

 

Judith Lamboo

Knopen doorhakken

 Jacomijn is met mij op zoek gegaan naar het brengen van helderheid in mijn missie. Ik draaide al een tijdje rond en kon geen knopen doorhakken. Ik miste het overzicht. Terwijl ik alles al in huis had, zag ik het niet.

Energie en focus
De sessies met Jacomijn hebben mij focus terug gegeven om werkelijk aan de slag te gaan met het neerzetten van mijn werk en talent. Via verschillende modellen hebben we een overall scan gemaakt van mijn leven nu en hoe ik het graag zou zien. Waar ligt mijn energie, mijn zin. En waar minder. Wat heb ik al in huis en hoe kan ik daar verder op bouwen. 
Het eindresultaat: Met hernieuwde energie en focus ben ik verder aan het bouwen aan mijn droom. Niet door erover na te denken, maar juist door het werkelijk te doen. Dankjewel Jacomijn! 
Judith Lamboo, Licht ondernemen coach en auteur van 'Geluk in Liefde' en 'Leef licht'
 

Marleen Coopmans

Ambassadeur

Jacomijn is een getalenteerde businesscoach. Ze weet met oprechte aandacht en doortastendheid een groep in beweging te krijgen en een positieve vibe neer te zetten. Waarin iedere ondernemer de vrijheid voelt én pakt om te groeien. Jacomijn haar communicatieskills zijn warm en geduldig. En weet op bijzondere wijze een klant met een klacht om te zetten naar een ambassadeur.
Marleen Coopmans, Sales training en coaching
 

Hoe was jouw ervaring?

Laat het weten aan andere ondernemers. Ik heb een formulier met 5 simpele vragen.
Na goedkeuring zet ik jouw testimonial op mijn site. Dankjewel!

Schrijf hier jouw testimonial