Wist ik toen maar,
wat ik nu weet

Na meer dan 15 jaar ondernemerschap, waarvan 10 jaar als internetondernemer, weet ik wat er mogelijk is... Het was een lange weg om mijn èchte talenten te leren kennen en een succesvol bedrijf op te bouwen. Onder een baas werken bleek op vrij jonge leeftijd al geen optie, dus ben ik altijd ondernemer geweest. Eerst als kunstenaar en vanaf 2010 met mijn internetbedrijf vanuit hartje Amsterdam. Superenthousiast over alle online mogelijkheden voor ondernemers denk ik dat vrouwen vandaag de dag als expert een (extreem) winstgevend bedrijf kunnen runnen. Vanuit huis!

 

Dit is wat er gebeurde


Als ambitieus plattelandsmeisje werd ik een arme kunstenares met schoonmaakbaan en grote idealen. Op de kunstacademie leerde ik: 'Commercieel' is een vies woord en  woonde daardoor eerst anti-kraak en daarna in een smoezelig flatje. Van een slimme ondernemer/miljonair kreeg ik in die tijd complimentjes dat ik zakelijke talenten had, maar had geen idee wat hij precies bedoelde. Tegelijkertijd werkte ik keihard en vooral op wilskracht.

De  armoede viel mij zwaar en was het harde werken zat. Ik maakte mijn eerste luxe visionboard. Vlak daarna haalde ik bij het Fonds voor Beeldende Kunsten voor mijn werk met een 10 minuten presentatie 24.000 euro op. Amper twee jaar later woonde ik in een penthouse met sauna (zoals op mijn visionboard). Ontving een jaar later een software licentie voor kant-en-klare websites en bouwde een succesvol internetbedrijf op met bijna 90% passief inkomen. 

(Schilderij: Zelfportret met  goud,  olie op linnen, 2006)

Toch wist ik nog steeds niet precies wat ik deed. Na een geweldige  talententest ontdekte ik vooral veel 'zakelijke' kwaliteiten. Dingen vielen op hun plek. Ik kreeg grip op mijn echte talenten. Tekenen en schilderen bleken 'aangeleerde' talenten... Iets waar ik goed in was, maar geen plezier uit kon putten. Mijn energie en gevoel voor richting namen toe. Ik voelde dat er nog meer was en nam een radicaal besluit.

Ik verliet het luxe wereldje. Samen met mijn 1-jarige zoontje kocht ik toen een nieuw huis. Met puntdak en oranje dakpannen, weer precies zoals ik op mijn nieuwe visionboard had geplakt een paar maanden daarvoor. Vlakbij het platteland, waar ik helemaal opnieuw kon beginnen. Ik ging online website scans aanbieden en deze waren niet aan te slepen. Tussendoor verkocht ik domeinnamen, maakte websites, hielp ondernemers en bedacht aan de lopende band bedrijfsconcepten.

Dankzij een tip kwam ik in aanraking met 'Touch of Matrix' en na een paar behandelingen kwam mijn leven in een stroomversnelling terecht. Ik ontmoette businesscoach Ninke van der Leck en greep mijn kans om (honderden) ondernemers online te coachen. Met succes! Wat ik al jaren deed had blijkbaar een naam: 'Businesscoaching'...  Inmiddels heb ik naast Ninke, intensieve coaching gehad van Ellen de Lange Ros, Laura Babeliowsky en online trainingen gevolgd van Sam Ovens en vele anderen. Nu onderneem ik alleen nog maar 'op goed gevoel' en doe niets liever dan andere vrouwelijke ondernemers  helpen meer te verdienen met veel minder moeite.

De kunst heb ik vaarwel gezegd, maar mijn missie is overeind gebleven: Vrouwelijk leiderschap en authentiek ondernemerschap bevorderen. Een thema dat al 15 jaar in al mijn werk terug komt, in welke vorm dan ook.

 

Wil jij ook sneller vooruit?
Ik leef mijn missie elke dag. Veel succesvolle tools zoals een winstgevende website, talentenanalyse, fijne verdienmodellen, visionboards, moeiteloos verkopen en minimal marketing heb ik mij eigen gemaakt en zet ik in bij jouw coaching.  Zodat je dicht bij jezelf kan blijven en in jouw tempo jouw doelen haalt. Misschien niet vlekkeloos, dat is juist goed. Zelf maak ik ook nog steeds 'fouten', dat komt omdat ik leer ;-)

Wil jij ook vooruit met je bedrijf? Financieel onafhankelijk zijn en met meer plezier en gemak je bedrijf runnen?
Natuurlijk kan je daar hulp bij gebruiken. 
Om af te tasten of we een goede match zijn, nodig ik je uit om een gratis Succesvol Vrij Scan aan te vragen door dit formulier in te vullen.

Weetjes

  • Maakte een 'Luxe' visionboard en ging toen binnen een paar jaar van Anti-kraak naar een Penthouse aan het IJ in hartje A'dam. Magie, focus of toeval? ;-)

  • Als kunstenares stond ik paginagroot in Vrij Nederland, maar besloot toen een compleet andere en onbekende weg in te slaan. Binnen twee jaar groeide mijn internetbedrijf van 0 naar 300 klanten.

  • Na veel schoonmaakbaantjes heb ik nu al bijna 10 jaar zelf een geweldige hulp in mijn huishouding en doe nooit meer de afwas. 

  • In 2012 startte ik als hobby 'De leukste filmclub van Amsterdam'. Filmsign.nl heeft nu meer dan 6 vrijwilligers en 750+ leden.

  • Werken doe ik het liefste vanuit mijn appartement In Amsterdam  en ontvang ondernemers aan mijn keukentafel voor coaching, advies en workshops. (Zie foto.)